CLOSE
Κωδ.: w28049

Flair Classic Χειροκίνητη Μηχανή Espresso - Με Μανόμετρο

Εκδότης: Flair
Κωδ.: w28049

Flair Classic Χειροκίνητη Μηχανή Espresso - Με Μανόμετρο

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Flair Classic Χειροκίνητη Μηχανή Espresso
Εξαντλημένο
303,80€ 245,00€ Χωρίς ΦΠΑ

Τηλεφωνικές Παραγγελίες

+30 2741 027 446

Δωρεάν Αποστολή

Με αγορές άνω των 100€

OVERVIEW

Flair Classic Χειροκίνητη Μηχανή Espresso με Μανόμετρο

Χειροποίητες δόσεις Espresso σαν απο επαγγελματική μηχανή - Η Flair PRO 2 είναι μία 100% χειροκίνητη μηχανή espresso σε ένα φορητό πακέτο. Με την Flair PRO 2 έχετε στα χέρια σας μια πλήρη χειροκίνητη μηχανή espresso που μπορεί να κάνει παραγωγή πολύ ποιοτικά espresso shots είτε στο σπίτι σας είτε οπουδήποτε είσαστε.

Βάλτε 70ml ζεστού νερού και δόση καφέ μέχρι και 20 γραμμάρια και εκχυλίστε μέχρι και 56ml δόση με πανέμορφη κρέμα. Συνιστάται οπωσδήποτε ένας μύλος για φρεσκοαλεσμένο καφέ.

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΚΧΥΛΙΣΗΣ - Η Flair PRO 2 χαρακτηρίζεται από το μανόμετρο το οποίο δείχνει την ιδανική ζώνη πίεσης για έναν τέλειο espresso η οποία είναι από 6 μέχρι 9 Bar, ακριβώς ότι χρειάζεσται για να έχετε μια τέλεια εκχύλιση για τον espresso σας.

Το μανόμετρο δίνει την δυνατότητα να έχεται άμεση πληροφόρηση κατά την διάρκεια της εκχύλισης με την FLAIR Pro 2. Κάθε μια FLAIR Pro 2 έχει την δυνατότητα για πάρα πολλα brew ratio, από 1:1, 2:1 και 3:1, διασφαλίζοντάς σας ότι μπορείτε να εκχυλίσετε τον espresso που εσείς επιθυμείτε, είτε σπίτι σας είτε ακόμη και στην εξοχή.

Διατηρώντας την απόδοση της αυθεντικής PRO, η PRO 2 έχει 4 πολύ σημαντικές αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένου:

  • Ένα βελτιωμένο bottomless portafilter για ακόμη καλύτερη τεχνική στην εκχύλιση
  • Ένα αποσπώμενο ανοξείδωτο βρυσάκι
  • Ένα σιλικονούχο χερούλι και λαβή για εργονομία κατα την χρήση
  • Ένα σιλικονούχο προστατευτικό κάλλυμα για ακόμη μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στο μανόμετρο

Οι συγκεκριμένες αναβαθμίσεις είναι πλέον στάνταρ σε όλα τα μοντέλα PRO 2 και έρχονται επιπρόσθετα σε όλα τα επαγγελματικά χαρακτηριστικά της αυθεντικής PRO, όπως π.χ. ένα ενσωματομένο μανόμετρο πίεσης για να έχετε πλήρη έλεγχο στο προφιλ πίεσης, περισσότερες επιλογές σε brew ratios, και με περισσότερες λεπτομέρειες ανοξείδωτου όπως η ανοξείδωτη ατσάλινη κεφαλή εκχύλισης και το πανέμορφο αποτελούμενο απο δύο μέρη σχαράκι. Η PRO 2 χαρακτηρίζεται από την επιχαλκωμένη βάση για  portafilter και έρχεταί είτε σε μαύρο ματ είτε σε βουρτσισμένο χρώμιο αισθητική. Κάντε εκχυλίσεις σαν επαγγελματίας και απολαύστε ένα 100% χειροποίητο espresso.

Πριν ξεκινήσετε

Σας παρουσιάζουμε 100% Χειροποίητο Espresso!

Το να εκχυλίζεται espresso - με το χέρι - με μια Flair είναι ένα μείγμα επιστήμης και τέχνης. Η Flair είναι σαν ένα εργαλείο χειρός, θα ακολουθήσει πλήρως τις επιλογές σας και τις ενεργειές σας. Η γεύση και η κρέμα στον espresso σας εξαρτάται περισσότερο απ'ότιδήποτε άλλο απο την ποιότητα και την φρεσκάδα στους κόκκους καφέ που χρησιμοποιήτε και απο τον να έχετε την σωστή μεζούρα άλεσης.

Είναι Απαραίτητο να έχετε Φρεσκοψημένους Κόκκους Καφέ: Προαλεσμένος καφές για espresso είναι λάθος, ποτέ δεν θα έχετε σωστό αποτέλεσμα με προαλεσμένο καφέ. Προτείνουμε να χρησιμοποιήτε καφέ φρεσκοψημένο το πολύ μερικών εβδομάδων (2-3) και να τον αλέθετα αμέσως πριν την εκχύλιση.

Απαραίτητος ο Μύλος Άλεσης:

Για espresso, χρησιμοποιήστε μόνο καλής ποιότητας μύλο άλεσης που έχει ομοιομορφία στην αλεση και σας δίνει την δυνατότητα να έχετε πάντα τον σωστό βαθμό άλεσης για espresso. Όταν ξεκινάτε, αλέστε τον καφέ σας ελάχιστα πιο χοντρό απ'ότι θα αλέθατε συνήθως για espresso και σας προτείνουμε να ξεκινήσετε με 20 γραμμάρια κόκκων σας δόση. Αν αλλάζετε ποικιλία καφέ υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να πρέπει να αλλάξετε τον βαθμό άλεσης.

Πως να έχετε Καλή Κρέμα?

Η κρέμα στον καφέ είναι η ένδειξη ότι όλη η συνταγή ήταν σωστή. Ξεκινήστε με θερμοκρασία από 90 εώς 96 βαθμούς κελσίου, να είσαστε σίγουροι ότι οι κόκκοι του καφέ που χρησιμοποιήτε είναι φρεσκοψημένοι και φρεσκοαλεσμένοι και να δοκιμάστε πολλές διαφορετικές συνταγές μέχρι να βρείτε την ιδανική για τον κάθε καφέ. Μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε αρκετές φορές μέχρι να το πετύχετε. Μην ξεχνάτε όμως, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Εκχυλίζοντας με την FLAIR PRO 2

Τι περιλαμβάνει το Signature Pro μοντέλο


  1. Δοχείο και ποτηράκι δοσολογίας
  2. Ανοξείδωτο πατητήρι
  3. Ντουζιέρα και καπάκι προθέρμανσης
  4. Ανοξείδωτο βρυσάκι εκχύλισης
  5. Βαλιτσάκι μεταφοράς
  6. Βάση
  7. Βασικό λεβιέ εκχύλισης
  8. Κεφαλή εκχύλισης (portafilter, έμβολο, κύλινδρο)
  9. Ανοξείδωτο σχαράκι
  10. Μανόμετρο

#1 Προετοιμάστε την Flair

(a) Βάλτε το κυρίως σώμα στην βάση και το σχαράκι στην θέση του
(b) Βγάλτε την κεφαλή και αποσυναρμολογήστε την
(c) Βάλτε το έμβολο στην θέση του χρησιμοποιώντας το δοσομετρικό ποτηράκι. Το έμβολο θα είναι αντίθετα απο τα o-rings μέσα στον κύλινδρο αν έχει μπει σωστά.

#2 Προετοιμάστε τους κόκκους

(a) Πάντα να χρησιμοποιείτε έναν μύλο άλεσης ώστε να έχετε τουλάχιστον 16 γραμμάρια φρεσκοαλεσμένου καφέ.
(b) Βάλτε το χωνί επάνω απο το portafilter και γεμίστε το με αλεσμένο καφέ.
(c) Πατήστε ελαφριά με το καπάκι πατήματος.
(d) Αφαιρέστε το χωνί και βάλτε απο πάνω την ντουζιέρα

#3 Προετοιμάστε την κεφαλή εκχύλισης

(a) Βάλτε το προθερμανσμένο καπάκι στο κάτω μέρος (στην μεριά με τα o-ring) του κύλινδρου και γεμίστε με καυτό νερό. Αφήστε το για 30"
(b) Βγάλτε ζεστό νερό απο τον κύλινδρο, αφαιρέστε το καπάκι προθέρμανσης
(c) Βάλτε τον κύλινδρο επάνω απο το portafilter
#4 Βάλτε το νερό για την εκχύλιση
(a) Βάλτε το νερό για την εκχύλιση σε θερμοκρασία από 94 εώς 98 βαθμούς κελσίου απο το επάνω μέρος του κύλινδρου. Συμπληρώστε νερό μέχρι να ανέβει τόσο η στάθμη που να την βλέπετε στο επάνω μέρος. Μην βάζετε λιγότερο νερό απ'ότι πρέπει.
(b) Βιδώστε στην θέση του το εξάρτημα με το μανόμετρο.
(c) Περιστρέψτε το μανόμετρο σε τέτοια θέση που να το βλέπετε εύκολα κατά την εκχύλιση.


#5 Κάντε εκχύλιση με την Flair

Βάλτε την κεφαλή της εκχύλισης στην Flair και κατεβάστε τον λεβιέ για να ξεκινήσει η διαδικασία της εκχύλισης, αν θέλετε να κάνετε εκχύλιση με το βρυσάκι και όχι με bottomless τότε κουμπώστε το εξάρτημα με το βρυσάκι στο κάτω μέρος. Ο χρόνος εκχύλισης πρέπει να είναι απο 35-45" και η πίεση απο 6 εώς 9 bar. Αν η συνταγή σας αποκλίνει πολύ απο αυτά τα δεδομένα τότε ελέγξτε τα γραμμάρια του αλεσμένου καφέ που βάζετε καθώς και την μεζούρα της άλεσης.


Μετά την Εκχύλιση


Πως να καθαρίσετε την Flair σας

Ο καθαρισμός της Flair σας είναι πανεύκολος. Για να πετάξετε τον χρησιμοποιημένο καφέ απο την Flair σας μπορείτε να χτυπήσετε πάνω σε ένα knock box ή κάδο ή να τον βγάλετε με ένα κουταλάκι.

Μόλις οι κόκκοι βγουν, πλένεται όλα τα μέρη της εκχύλισης με κρύο νερό.

Ποτέ μην πλένεται την Flair σας σε πλυντήριο πιάτων.

Μπορεί να επηρρεάσει την γεύση σας.


Τι συμπεριλαμβάνεται μέσα στο κουτί

  • Flair Χειροκίνητη Μηχανή Espresso
  • Μαύρη Βάση, Λεβιές και Κόκκινη Βάση Portafilter
  • Bottomless 2-σε-1 Portafilter
  • Ανοξείδωτος Διασκορπιστής Νερού
  • Κύλινδρος Εκχύλισης
  • Πολυακεταλικό Πιστόνι
  • Δοσομετρικό κουπάκι - Πατητήρι
  • Σχαράκι υπολλειμάτων
  • Τσάντα μεταφοράς
  • Βίδα για Μόνιμη Στερέωση Κορμού στην Βάση
  • Οδηγός Εκχύλισης
  • Βαλιτσάκι μεταφοράς
  • Αριθμός εκδότη προϊόντος: 0C147896N
    Ετικέτες προϊόντος
    Σχετικά προϊόντα
    Pressure Gauge Kit for NEO, Signature, & Classic
    88,04€ 71,00€ χωρίς ΦΠΑ
    Flair Brew Scale
    79,51€ 64,12€ χωρίς ΦΠΑ
    Flair Manual Coffee Grinder
    204,60€ 165,00€ χωρίς ΦΠΑ
    Flair Stainless Steel Tamper, Standard
    48,36€ 39,00€ χωρίς ΦΠΑ
    Magnetic Shot Mirror with Coin
    34,72€ 28,00€ χωρίς ΦΠΑ
    Flair WDT with Pedestal and Hanger
    34,72€ 28,00€ χωρίς ΦΠΑ
    VIEW