Yama CNT-5 Κεραμικό Σιφόνι Απόσταξης Καφέ με Γκαζάκι Βουτανίου
Το σιφόνι απόσταξης καφέ είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να παρασκευάσετε καφέ. Τα σιφόνια απόσταξης δίνουν μία πολύ καθαρή κούπα και βοηθούν τις πιο λεπτές νότες να λάμψουν, οι οποίες πολύ συχνά χάνονται με τους άλλους τρόπους απόσταξης του καφέ.
Η παρασκευή καφέ με ένα σιφόνι απόσταξης είναι μιά διαδικασία βήμα προς βήμα, που διεγείρει τις αισθήσεις, σχεδόν ρομαντική εμπειρία.
Χαρακτηριστικά
Εργαστηριακής ποιότητας βιοπυριλιτικό γυαλί είναι ανθεκτικό και αντέχει σε καθημερινή χρήση.
Όμορφα ζωγραφισμένη κεραμική βάση δείχνει υπέροχα στην κουζίνα.
Χωρητικότητα 5 κούπες (Ιαπωνικές) περίπου 600ml.
Περιλαμβάνεται το Rekrow γκαζάκι Βουτανίου το οποίο χρησιμοποιεί σαν καύσιμο βουτάνιο, μπορείτε να το ξαναγεμίσετε όταν αδειάσει.
2 Υφασμάτινα Φίλτρα περιλαμβάνονται
Πώς να κάνετε την απόσταξη
Ενώ τα σιφόνια μπορεί να φαίνονται περίπλοκα και δύσκολα στην χρήση τους, στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό να τα χρησιμοποιήσετε. Σας προτείνουμε να ακολουθήσετε αρχικά την παρακάτω μέθοδο, και όταν αργότερα θα μπορείτε πλέον να βγάζετε συνεχώς καλά αποτελέσματα να κάνετε παραλλαγές και να πειραματιστείτε. Να θυμάστε ότι οι μεγάλοι καλλιτέχνες πρέπει πρώτα να μάθουν καλά τους βασικούς κανόνες και τεχνικές της τέχνης τους πριν μπορέσουν να τους σπάσουν!
1. Γεμίστε το κάτω δοχείο με νερό (για γρηγορότερα αποτελέσματα μπορείτε να προθερμάνετε το νερό στο μικροκυμάτων ή στον βραστήρα).
2. Ζεστάνετε το νερό μέχρι να βράσει χρησιμοποιώντας το γκαζάκι.
3. Τοποθετήστε το φίλτρο στο άνω δοχείο, περνώντας το ελατήριο και το άγκιστρο μέσα από τον κύλινδρο του σιφονιού. Πιάστε την αλυσίδα και τραβήξτε απαλά, στερεώνοντας τον γάντζο στην άκρη του κυλίνδρου.
4. Ακουμπίστε το άνω δοχείο μέσα στο κάτω δοχείο το οποίο ζεστένεται με τέτοιον τρόπο ώστε να μην κουμπώσει και κλείσει αεροστεγώς. (Αυτό για δύο λόγους : αποφεύγουμε την υπερθέρμανση του νερού απλά ακουμπώντας το δοχείο και δεύτερον προθερμένουμε το άνω δοχείο)
4. Για ένα σιφόνι 5 κούπες, ζυγίστε 4-5 κουτάλια σούπας καφέ σε κόκκους και αλέστε τους σε μέτριο άλεσμα.
5. Μόλις το νερό βράσει, κουμπώστε το πάνω δοχείο στο κάτω, έτσι ώστε να σφραγίσει αεροστεγώς. Το νερό θα ανεβεί στο άνω δοχείο.
6. Αφού ανέβει όλο το νερό στον άνω θάλαμο (εκτός από μία μικρή ποσότητα που θα παραμείνει στον κάτω θάλαμο για να παρέχει τον απαραίτητο ατμό), ξεκινήστε το χρονόμετρο και προσθέστε τον αλεσμένο καφέ. Ανακατέψτε απαλά το μείγμα και μετά από 30 δευτερόλεπτα ανακατέψτε ξανά.
7. Μετά από 1:45 με 4 λεπτά, χωρίς να χαλάσετε την αεροστεγή σφράγιση, προσεκτικά βγάλτε από την φωτιά και παρακολουθήστε την εκχύλιση. (Αν πάρει πάνω από 30 δευτερόλεπτα, προφανώς έχετε αλέσει πολύ ψιλά). Αν φυσήξετε το κάτω δοχείο με δροσερό αέρα ή το τυλίξετε με ένα υγρό πανί θα επισπεύσει την διαδικασία.
8. Μόλις αρχείσει ο αέρας να κάνει φυσαλίδες στον κάτω θάλαμο, ο καφές σας είναι έτοιμος. Αφαιρέστε το πάνω δοχείο και ρίξτε τον καφέ σας σε μία κούπα. (Προσοχή! προφανώς είναι πιο ζεστός από όσο νομίζετε, αφήστε τον να κρυώσει λιγάκι).
9. Απολαύστε!