Yama Glass TCA 5 Σιφόνι Απόσταξης Καφέ
Το Σιφόνι Yama περιλαμβάνει
- ένα πάνινο φίλτρο
- τον μηχανισμό του φίλτρου
- ένα δοσομετρικό κουτάλι
- ενά καπάκι που λειτουργεί και ώς stand
- τον βασικό μηχανισμό απόσταξης που κάνει το κενό αέρος.
ένα υφασμάτινο φίλτρο, το φίλτρο, ένα δοσομετρικό κουταλάκι, την βάση, το alcohol burner και τις γυάλες.
Πρόσθετα φίλτρα είναι διαθέσιμα με πρόσθετη χρέωση.
Η "κούπα" αναφέρεται στην Ιαπωνική κούπα που ισούται περίπου με 120 ml.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΦΛΟΓΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ
- Χρησιμοποιήστε καφέ με ψιλή άλεση, παρόλα αυτά πειραματιστείτε με την γεύση
- Βάλτε το πάνινο φίλτρο στο δοχείο εκχύλισης με την αλυσίδα να κρέμεται κάτω και μέσα στον σωλήνα του σιφονιού.
- Τραβήξτε την αλυσίδα κάτω μέχρι να αγκιστρώσει στο κάτω μέρος του σωλήνα.
- Γεμίστε την κάτω καράφα μέχρι το νούμερο 5 με ζεστό νερό και βάλτε 5 κουταλιές καφέ στο δοχείο εκχύλισης με το δοσομετρικό κουτάλι.
- Βάλτε το πάνινο φυτίλι στο κέντρο της καράφας, ανάψτε την φλόγα σε μέτρια ένταση. ΜΗΝ ΑΝΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΣΕ ΥΨΗΛΗ ΕΝΤΑΣΗ.
- Όταν αρχίσει το νερό να βράζει μέσω του σιφονισμού θα ανέβει στο δοχείο εκχύλισης όπου θα γίνει εκχύλιση με τον αλεσμένο καφέ. Λίγο νερό θα μείνει πάντα στο κάτω μέρος της καράφας.
- Αφήστε να γίνει εκχύλιση για 60 δευτερόλεπτα, μετά απομακρύνετε την φλόγα από το σιφόνι.
- Όταν αρχίσει ο καφές να κρυώνει τότε μέσω του σιφονισμού πέφτει πάλι κάτω στην καράφα.