Γαλλική πρέσσα "Mattis" 0,35lt - 3 φλυτζάνια
Η συγκεκριμένη συσκευή είναι γνωστή σαν γαλλική πρέσσα και είναι εξίσου ιδανική και για παρασκευή καφέ και για παρασκευή τσαγιού. Ο αλεσμένος καφές ή το τσάι μπαίνει μέσα στο γυάλινο δοχείο και εκεί προσθέτουμε και το νερό. Με το που προσθέσετε νερό ξεκινάει η εκχύλιση, η διάρκεια της εκχύλισης εξαρτάται από τον βαθμό άλεσης του καφέ ή απο την ποικιλία του τσαγιού.
Μόλις η εκχύλιση είναι ολοκληρωμένη πιέζετε κάτω το έμβολο και η μεταλλική σίτα φιλτράρει τον καφέ ή το τσάι και μπορείτε να σερβίρετε.
Συμβουλή: Όταν κάνετε καφέ με την γαλλική πρέσσα η άλεση του καφέ πρέπει να είναι από μέτρια εώς χοντρή.